Historisk arkiv

Øker mjølkeproduksjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Bøndene har tatt signalene og øker produksjonen nå mot slutten av året. For neste år blir kvotene uendret for ku, mens det blir 2 prosent økning for geit. (28.11.2003)

Øker mjølkeproduksjonen

Bøndene har tatt signalene og øker produksjonen nå mot slutten av året. For neste år blir kvotene uendret for ku, mens det blir 2 prosent økning for geit.

Fordi det så ut til at mjølkeproduksjonen i år skulle bli for liten til å dekke etterspørselen, ble det åpnet for at produksjon på inntil 2 prosent ut over kvote for den enkelte mjølkeprodusent kan unntas fra overproduksjonsavgift fra 5. november og ut året. Dette tiltaket har virket etter hensikten, og det er nå balanse i markedet.

- Vi er godt fornøyd med at mjølkebøndene har reagert så kjapt på dette tiltaket, og økt produksjonen opp til det nivået det er avsetning for. Det viser at de er våkne for signaler i markedet, sier statssekretær Leif Helge Kongshaug i en kommentar.

Jordbruksavtalepartene har blitt enige om mjølkekvotene som skal gjelde for 2004. For kumjølk blir kvoten uendret i forhold til 2003, mens den for geitemjølk øker med 2 prosent. Hensikten med kvoteordningen for mjølk er å tilpasse mjølkeproduksjonen i forhold til markedet. Det er derfor fastsatt egen kvote for hvert enkelt gardsbruk.


28. november 2003