Historisk arkiv

Økomat på flere fat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

St. Olavs hospital i Trondheim satser på økomat og har som mål at 30% av maten som serveres skal være laget av økologiske matvarer innen fire år. (01.09.2003)

Økomat på flere fat

Paprika og selleriSt. Olavs hospital i Trondheim satser på økomat og har som mål at 30% av maten som serveres skal være laget av økologiske matvarer innen fire år. St. Olavs hospital deltar i et nasjonalt prosjekt med fokus på økologisk mat, som Statens landbruksforvaltning (SLF) står bak.

SLF har nylig revidert Handlingsplan for økologisk produksjon og omsetning, og setter nå i gang nye markedsføringstiltak og kampanjer for øke kunnskapen og interessen for økologisk mat. På produksjonssiden vil landbruksmyndighetene stimulere til kvalitets- og produktutvikling i tillegg til økt produksjon. Markedspotensialet for økologiske produkter anslås i dag til å være 20-25 prosent av den norske forbrukermassen. St.meld. nr 19 (1999-2000),"Om norsk landbruk og matproduksjon" er det nedfelt en målsetting om at 10 prosent av Norges totale jordbruksareal skal omlegges til økologisk i løpet av en tiårsperiode, forutsatt at det er grunnlag for dette i markedet.

1. september 2003