Historisk arkiv

Omfattende DDT-opprydding

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

I dag starter ryddingen av DDT-deponiet på Buskerud Skogselskaps Planteskole. Landbruksdepartementet og Statens forurensningstilsyn står bak en omfattende oppryddingsaksjon over hele landet.(26.08.2003)

Omfattende DDT-opprydding

Starter rydding av DDT på planteskoler

 

 

DDTI dag starter ryddingen av DDT-deponiet på Buskerud Skogselskaps Planteskole. Landbruksdepartementet og Statens forurensningstilsyn (SFT) står bak oppryddingsaksjonen. Prosjektet har kartlagt forekomst og omfang av DDT-forurensning på skogplanteskolene i Norge. Cirka 50 skoler er undersøkt og risikovurdert, og 40 av dem får pålegg om å gjennomføre tiltak.

Pålegget gir de ansvarlige forurenserne plikt til å håndtere forurensede masser på eiendommene på forsvarlig vis. Tiltakene vil variere fra fjerning av masser til tinglysing av heftelser på eiendommene. Landbruksdepartementet dekker deler av kostnadene ved oppryddingen. SFT deltar i arbeidet som faglig støttespiller og forvalter av forurensningsloven. Frist for gjennomføring av tiltak og sluttrapportering er satt til utgangen av 2003.

Oppstarten på DDT-ryddingen markeres i dag kl. 11.00 på Buskerud Skogselskaps Planteskole i Hokksund.