Historisk arkiv

Prestisjepris til Camenås i New York

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Gårdsysteriet Den Blinde Ku på Ås, har fått sølvmedalje for osten Camenås i konkurransen Fancy Food Show i New York. For norsk spesialmatproduksjon er dette svært inspirerende og jeg gratulerer Inger Rosenfeld på det varmeste med den gjeve prisen; sier landbruksminister Lars Sponheim. (02.07.2003)

Prestisjepris til Camenås i New York

Inger Rosenfeld og kua MelissaGårdsysteriet Den Blinde Ku på Ås, har fått sølvmedalje for osten Camenås i konkurransen Fancy Food Show i New York. - Det er en stor ære å bli premiert i denne prestisjetunge konkurransen, sier landbruksminister Lars Sponheim. For norsk spesialmatproduksjon er dette svært inspirerende og jeg gratulerer Inger Rosenfeld på det varmeste med den gjeve prisen.

Inger Rosenfeld, eier av ysteriet Den Blinde Ku, deltok i konkurranse med 3500 produkter fra hele verden. Osten Camenås tok andre plassen i den mest prestisjetunge klassen, "Outstanding New product 2003". Fancy Food Show er den største matmessen i USA og det konkurreres i hele 20 ulike klasser.

- Inger Rosenfeld viser at det er mulig å satse på, og lykkes med kvalitets- og nisjeprodukter i norsk landbruk. Vi må etablere en gründerkultur for å få flest mulig av de som er knyttet til landbruket til å satse på selvstendig næringsdrift. Som landbruksminister vil jeg gjøre mitt for å skape nye vekstmuligheter. Regelverket bør liberaliseres på flere områder. Vi har allerede myket opp i dagens system for melkekvoter slik at flere fritt kan produsere melk til foredling på egen gård. Vi har foreslått nye konsesjonsregler som skal gjøre det lettere for folk å skaffe seg en gård og vi har gjort det mulig å etablere forskjellige selskapsformer rundt gårdsdriften, sier Lars Sponheim.

2. juli 2003