Historisk arkiv

Rett til matvareinformasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Etisk merking av matvarer var et av diskusjonstemaene på Nordisk ministerråds sommermøte i Kalmar i Sverige 25. juni. Landbruksminister Lars Sponheim deltok på møtet, og i debatten om forbrukernes rett til matvaremerking og matvareinformasjon. (27.06.2003)

Rett til matvareinformasjon

Etisk merking av matvarer var et av diskusjonstemaene på Nordisk ministerråds sommermøte i Kalmar i Sverige 25. juni. Landbruksminister Lars Sponheim deltok på møtet, og i debatten om forbrukernes rett til matvaremerking og matvareinformasjon.

Det er et mål i de nordiske landene at forbrukerne, via matmerking og forbrukerinformasjon, skal sikres muligheten til å velge matvarer ut fra etiske vurderinger. På bakgrunn av dette har Nordisk ministerråd satt i gang en utredning om etiske merking av matvarer. Representanter fra Landbruksdepartementet og Statens næringsmiddeltilsyn har deltatt i prosjektgruppen som har utarbeidet utredning Etisk mærkning av fødevarer, og som var et av underlagsdokumentene for diskusjonen på Ministerrådsmøtet i Kalmar.

27. juni 2003