Historisk arkiv

Verdensmester kokker økologisk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Verdensmester i kokkekunst, Charles Tjessem og Statoils kantiner tar i bruk økologiske råvarer. –Vi trenger et større marked for økologiske produkter, sier Lars Sponheim (V). (04.09.2003)

Verdensmester kokker økologisk

Verdensmester i kokkekunst Charles Tjessem og Statoils kantiner skal ta i bruk økologiske råvarer. –Vi trenger et større marked for økologiske produkter, satsning på kantinemarkedet er ett viktig tiltak for å få dette til, sier landbruksminister Lars Sponheim, som i dag blir orientert om prosjektet i Stavanger.

GrafStatoils prosjekt er en del av det nasjonale pilotprosjektet: " Økologisk mat i storhusholdninger". Ullandhaug økologiske gård er prosjekteier, og Statoil er ett av prosjektets samarbeidspartnere. Statoil har besluttet å ruste opp mattilbudet i sine kantiner. Økologisk mat og lokal produsert årstidsmat anses som spesielt interessant i denne sammenhengen. Pilotprosjektet er bl.a. behjelpelig med å skaffe de økologiske produktene, eksempelvis økoyoughurt fra Haugalandet meieri og frukt og grønt fra Håpet økologisk.

Produksjonen øker

Nye tall fra Statens Landbruksforvaltning viser at produksjonen av økologisk råvarer som egg, korn og melk øker, men at markedet for økologiske produkter ikke øker tilsvarende. Dermed oppstår det paradokset at økologiske produkter blir solgt som konvensjonelle produkter.

- Myndighetene vil ta initiativ til og legge til rette for tiltak som kan utvikle markedet. Da er satsningen på kantinemarkedet en vei å gå. Vi kommer også til å gjennomføre en større informasjonskampanje rettet mot forbrukerne i løpet av høsten i samarbeid med markedsaktørene, sier landbruksminister Lars Sponheim.

4. september 2003