Historisk arkiv

Vil ha debatt om odelsloven

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

- Landbrukslovgivningen er under debatt og i støpeskjeen. Jeg ønsker en bred diskusjon om både odelsloven og konsesjonsloven, sa landbruksminister Lars Sponheim da han fikk overrakt Odelslovsutvalgets innstilling. (23.10.2003)

Vil ha debatt om odelsloven

- Landbrukslovgivningen er under debatt og i støpeskjeen. Jeg ønsker en bred diskusjon om både odelsloven og konsesjonsloven, sa landbruksminister Lars Sponheim da han fikk overrakt Odelslovsutvalgets innstilling i dag.

NOU'en Om odels- og åseteretten konkluderer med at odelsloven bør forenkles og moderniseres på flere sentrale punkter. Et mindretall inklusiv utvalgets leder ønsker å oppheve selve odelsloven. - Odelslovsutvalgets innstilling skal nå ut på høring og jeg regner med at vi får en intensiv debatt om det juridiske rammeverket rundt landbrukspolitikken. Forslagene til endringer i odelsloven må sees i sammenheng med behandlingen av konsesjonsloven og bopliktbestemmelsene, sa Sponheim. - At utvalget også har vurdert og tatt opp til diskusjon om odelsloven skal fortsette å bestå eller ikke, vil bidra til at vi får en bredere debatt som flere deltar i. At det er et mindretall på kun to medlemmer av utvalget som ønsker å avskaffe odelsloven finner jeg overraskende, sa Lars Sponheim på dagens pressekonferanse.


23. oktober 2003