Historisk arkiv

Begeistret kulturkomite i Berlin

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Stortingets kulturkomite startet i går sitt besøk i Berlin med lunsj på den norske standen på Grüne Woche. En fulltallig kulturkomite var svært begeistret over den norske standen. (22.01.2004)

Begeistret kulturkomite i Berlin

Stortingets kulturkomite startet i går sitt besøk i Berlin med lunsj på den norske standen på Grüne Woche. En fulltallig kulturkomite var svært begeistret over den norske standen.

Ti norske mat og drikke produsenter har hver sin stand i den norske paviljong, tre reiselivsvirksomheter deltar, samt 15 norske leverandører av alt fra mat til restauranten til norske designprodukter som er med som utsmykking på standen. Lederen i kulturkomiteen, Sonja Sørli, var imponert over kvaliteten på den norske standen på Grüne Woche.

Konsernsjef Jan Ove Holmen i Tine, som var vert for lunsjen, understreket i sin velkomsttale at Tine er svært opptatt av norsk matkultur og at de hadde som mål at norsk matkultur skulle bli en del av det offentlige kulturbegrepet i Norge og bli tatt inn i den neste stortingsmeldingen om kultur. Finn Børre Stokholm rådgiver i Landbruksdepartementet understreket også betydningen av at norsk matkultur kommer inn som et viktig element i kulturbegrepet.

Tekst: Arne Rød


22. januar 2004