Historisk arkiv

Dyresjukdom: Beredskapsøvelse for Mattilsynet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Dyresjukdom: Landbruksdepartementet har i dag gjennomført en beredskapsøvelse der Mattilsynet er blitt øvet i håndtering av en alvorlig dyresjukdom, nemlig svinepest. (22.06.2004)

Dyresjukdom: Beredskapsøvelse for Mattilsynet.

Dyresjukdom: Landbruksdepartementet har i dag gjennomført en beredskapsøvelse der Mattilsynet er blitt øvet i håndtering av en alvorlig dyresjukdom, nemlig svinepest.

Fra kl. 07.00 i dag har Mattsilynet vært igjennom en beredskapsøvelse i håndtering av klassisk svinepest. Øvelsen startet med en innrigning til Mattilsyents distriktskontor i Sem om mistenkelige funn i en grisebestening. Øvelsen involverte også mulig spredning til besteninger i Trøndelag og Halden. Scenarioet for øvelsen er utarbeidet av Landbruksdepartementet i samarbeid med Veterinærinstituttet, Helsetjenesten for svin. Mattilsynet var ukjent med øvelsen. I ettermiddag vil det være et evalueringsmøte der alle involverte parter går igjennom øvelsen og ser på forbedringsområder.

- Smittsomme dyresjukdommer er et realistisk scenario og det er viktig at alle involverte parter øver på å håndtere denne typen kriser. Dette var en realtivt liten øvelse av den nye matforvatlningen. Til neste år planlegger vi en større beredskapsøvelse som delvis vil være kjent av partene. I dag ønsket vi å se på hvordan berdeskapsplanene til Matilsynet fungerer i praksis ved å gjennomføre en ukjent øvelse, sier ekspdedisjonssjef Gudbrand Bakken i Matpolitisk avdeling.


22. juni 2004