Historisk arkiv

Hareide tar opp kampen om arealene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Miljøvernminister Knut Arild Hareide blir en av hovedinnlederne på høstens konferanse "Kampen om arealene" i Stavanger. Hareide vil ta opp arealplanlegging i spenningsfeltet mellom nasjonal politikk og kommunalt handlingsrom. (09.07.2004)

Hareide tar opp kampen om arealene

Miljøvernminister Knut Arild Hareide blir en av hovedinnlederne på høstens konferanse "Kampen om arealene" i Stavanger. Hareide vil ta opp arealplanlegging i spenningsfeltet mellom nasjonal politikk og kommunalt handlingsrom. Knut Arild Hareide blir hovedinnleder på konferansens andre dag 21. september, under temaet er "Fra nasjonal til regional politikk". Forvaltning av areal og landskap favner i høy grad ansvarsområdet til Miljøverndepartementet, som også har deltatt i programkomiteen for konferansen.

Kommunesatsing
Hovedmålet med konferansen "Kampen om arealene" er å motivere og inspirere til nytenkning og politisk debatt om hvordan man kan få til en god, langsiktig forvaltning av areal og landskap. Konferansen er et ledd i Landbruksdepartementets kommunesatsing, som innebærer økt tillit til kommunens evne og vilje til å gjøre langsiktige valg. Kommunepolitikere er hovedmålgruppe for høstens konferanse.

"Kampen om arealene" - Nasjonal konferanse om kulturlandskap og arealbruk Stavanger, 20. - 21. september 2004.


9. juli 2004