Historisk arkiv

Inn på tunet i kraftig vekst

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Inn på tunet: Norsk Senter for Bygdeforskning er ute med de første resultatene fra en landsomfattende undersøkelse som viser at stadig flere gårdsbruk brukes aktivt av skole, helse- og omsorgssektoren. (07.09.2004)

Inn på tunet i kraftig vekst

Inn på tunet: Norsk Senter for Bygdeforskning er ute med de første resultatene fra en landsomfattende undersøkelse som viser at stadig flere gårdsbruk brukes aktivt av skole, helse- og omsorgssektoren. I Sør-Trøndelag har arbeidet med å etablere Inn på tunet-tilbud pågått i tre år og det er nå 30 tiltak i fylket fordelt på 17 kommuner. I tillegg er mange bønder i en etablerer- eller oppstartsfase

Barn og dyr. Foto: LD

Inn på tunet-bøndene er kvinner
- Dette vil bare øke på i årene fremover. Bonden går fra å være vareprodusent til tjenesteyter. Og det er kvinnene som går foran. Våre undersøkelser viser at to tredeler av Inn på tunet-bøndene er kvinner, sier Torill Meistad ved Norsk senter for bygdeforskning.

Landbruk mer enn råvarer
Landbruk representerer ressurser utover produksjon av mat og råvarer. Inn på tunet er prosjekter der gårdens tilrettelegges for opplæring og helse- og sosialsektor. Meningsfylte aktiviteter uten arbeidspress, mestringsopplevelser og læring gjennom praktiske og sansefylte opplevelser, er noe av det tunet og gården er et godt utgangspunkt for. Gårdbrukere kan søke Bygdeutviklingsmidler for å legge til rette for Inn på tunet-aktiviteter.


7. september 2004