Historisk arkiv

Kulturlandskap: Feiret nei til Solasplitten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Kulturlandskap: Jordbærbonde Geir Joa mener avgjørelsen om å droppe den nordre traseen er en historisk seier for bøndene på Røyneberg. (21.07.2004)

Kulturlandskap: Feiret nei til Solasplitten

Kulturlandskap: Jordbærbonde Geir Joa mener avgjørelsen om å droppe den nordre traseen er en historisk seier for bøndene på Røyneberg.

Kulturlandskap
Miljøverndepartementet mener en veitrase i Sola kommune ødelegger sentrale landbruks- og landskapsinteresser og tar innsigelsene fra Fylkesmannen i Rogaland og fylkeslandbrukstyret til følge. Gjennom å ikke godkjenne Sola kommune sin plan for veitrase ved Forus området sør for Stavanger, har miljøvernministeren markert at regjeringen tar vern om jordbruksarealer og kulturlandskap på alvor. Sola kommune ønsket å legge ny avkjøring fra E 39 til Stavanger lufthavn lengst mot nord, slik at rundt 500 daa god jord i et vakkert landskap ble liggende mellom veien og Forus industriområde. Disse arealene ville på sikt bli brukt til industri og forretningsdrift. Dette har nå Miljøverndepartementet nå satt en stopper for.


21. desember 2004