Historisk arkiv

Kulturlandskap under restaurering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Kulturlandskapet - framtidas ressurs er et av temaene som skal diskuteres på konferansen "Kampen om arealene" i høst. I Maridalen har venneforeningen tatt opp kampen mot gjengrodde slåttemarker. (30.06.2004)

Kulturlandskap under restaurering

Kulturlandskapet - framtidas ressurs, er et av temaene som skal diskuteres på konferansen "Kampen om arealene" i høst. I Maridalen har venneforeningen tatt opp kampen mot gjengrodde slåttemarker.

Kulturarv
Maridalens Venner restaurerer gjengrodde slåttemarker i Maridalen og på Slåttemyra. De gamle kulturmarkene utgjør viktig kulturhistorisk dokumentasjon og er en del av kulturarven. Gjengroingen av kulturmark truer også mangfoldet av arter. Om lag halvparten av truede og sjeldne arter er knyttet til ulike former for kulturmark.


Kulturlandskap. Markblomster. Foto: LD

Veivalg for fremtiden
- Av og til går ting så fort at vi mister kontrollen - det kan det se ut som vi har gjort i forhold til arealbruk og forvaltning av kulturlandskap. Det kan da være behov for å stoppe opp og ta pulsen - ta oss tid til å se landskapet, sjekke kompasskursen i forhold til målet og vurdere om vi beveger oss i riktig retning. Jeg ønsker at konferansen "Kampen om arealene" skal være en slik stopp, med nye impulser til fremtidige veivalg, sier landbruksminister Lars Sponheim.

"Kampen om arealene" - Nasjonal konferanse om kulturlandskap og arealbruk Stavanger, 20. - 21. september 2004.


30. juni 2004