Historisk arkiv

Landbruk: Scenarier for fremtidsbygda

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Landbruk: Hvordan ser bygdene ut i 2020, hvem bor der og hva gjør de? Dette er noen av spørsmålene Landbruksdepartementet ønsker svar på gjennom et nytt scenarioprosjekt. (18.06.2004)

Landbruk: Scenarier for fremtidsbygda

Landbruk: Hvordan ser bygdene ut i 2020, hvem bor der og hva gjør de? Dette er noen av spørsmålene Landbruksdepartementet ønsker svar på gjennom et nytt scenarioprosjekt.

RF-Rogalandsforskning og Berrefjord & Thomassen AS har fått i oppdrag fra Landbruksdepartementet å utvikle scenarier for Framtidsbygda 2020. Målet er å skape forestillinger om framtidens bygde-Norge som skaper oppmerksomhet og offentlig debatt om distriktenes utviklingsveier. Bakgrunnen er utviklingen i norsk landbruk og norske bygdesamfunn i perioden 1905-2005. Framtidsbygda vil vokse fram i et samspill mellom de historiske og kulturelle føringene, politiske rammebetingelser, drivkrefter innenfor næringslivet og ikke minst gjennom hvordan folk og familier velger å innrette seg.

Prosjektet Framtidsbygda 2020 skal belyse mulige resultater av dette samspillet og synliggjøre gjensidigheten mellom byenes og bygdenes utvikling. Her er motstridende krefter, men også forhold som kan bidra til gjensidig positiv utvikling.

Scenariene vil bli presentert i anledning markering av 100-årsjubileet for frigjøringen av Norge. Det vil bli laget et eget nettsted, en samlet multimedia presentasjon og det legges stor vekt på at det tilrettelegges et debattopplegg basert på scenariene.

Prosjektet er et samarbeid mellom Landbruk Pluss og Unionsmarkeringsporsektet Mat og Kulturlandskap 2005.

Link til: Berrefjord og Thomassen http://www.bandt.no/
Link til: Rogalandsforskning: http://www.rf.no/


18. juni 2004