Historisk arkiv

Landbruksentreprenører i Telemark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Landbruksdepartementet har bevilget 100 000 kroner til prosjektet ”Entreprenørskap og landbruksressurser i Telemark”. (11.03.2004)

Landbruksentreprenører i Telemark

Landbruksdepartementet har i regi av Landbruk Pluss bevilget 100 000 kroner til prosjektet ”Entreprenørskap og landbruksressurser i Telemark”. Hensikten er å skape et økt lokalt engasjement som grunnlag for nytenkning og næringsutvikling.

Landbruket satser på skolen
Prosjektet er i særlig grad rettet mot unge, og skolen er en viktig arena for å bidra til en forandringskultur der en har tro på en framtid i egen bygd og kommune. Skolene som er med i prosjektet skal derfor på alle trinn tilrettelegge for aktiviteter og prosjekter som utvikler skaperevne, interesser og medansvar og samtidig etablere og dra nytte av samarbeid med lokalsamfunnet, som grunnlag for samhandling, gjensidig læring og utvikling.

”Entreprenørskap og landbruksressurser i Telemark” skal ikke bare bidra til rekrutteringen til landbruket, men og sikre næringen tilgang på personer som evner å utnytte mulighetene og sette i gang nødvendige omstillingsprosesser.


11. mars 2004