Historisk arkiv

Landbruksminister Sponheim feirer Engø Gård

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Landbruksminister Lars Sponheim (V) feirer Engø Gård, som er blitt tatt opp i Relais Gourmands, en fransk prestisjeorganisasjon for hoteller og restauranter. (10.02.2004)

Landbruksminister Sponheim feirer Engø Gård

Landbruksminister Lars Sponheim feirer Engø Gård, som er blitt tatt opp i Relais Gourmands, en fransk prestisjeorganisasjon for hoteller og restauranter.

Landbruksminister Lars Sponheim: - Engø Gård er et eksempel på framtiden for Turist-Norge. Turister fra hele verden besøker gjerne et lite sted ved Tønsberg bare kvaliteten er god og atmosfæren spesiell.

Bassenghus Engø GårdSolstuene Engø Gård


Det siste året har Engø Gård, som eneste hotell i Norge, vært medlem av Relais & Châteaux og opplevd at det kommer folk fra Europa og USA som ellers aldri ville ha kommet til Vestfold.
- Dette viser at det nytter å etablere attraktive reisemål utenfor Oslo og langt unna våre flotte fjell og fjorder. At det vi har oppnådd blir anerkjent av landbruksministeren gir oss et voldsomt løft og en sterk følelse av stolthet, sier styremedlem Rudolf Galligani.

Restauranten på Engø Gård serverer franske spesialiteter tilberedt med sesongens lokale råvarer. Vinkjelleren rommer 400 ulike slag med årganger tilbake til 1905.

Det er stedets historie, eksklusive særpreg og franske gourmetkjøkken som er blant årsakene til at hotellet kan smykke seg med de luksuriøse medlemskapene.

Relais Gourmands
Relais Gourmands, sammen med Relais & Châteaux, er en fransk organisasjon som står for markedsføringen av sjarmerende og uavhengige restauranter og hoteller over hele verden.

Gjennom sine emblemer garanterer Relais & Châteaux og Relais Gourmands for de utvalgte hotellene og restaurantenes kvalitet. Symbolene er blant verdens mest prestisjefylte hotell og restaurantemblemer. Det er i dag 450 medlemmer over hele verden hvorav 150 hoteller (71) og restauranter (79) som kan smykke seg med Relais Gourmands emblemet.

Dagens program :

Kl, 1730

Landbruksministeren ankommer

Kl. 1900

Aperitiff i Låven

Kl. 1930

Middag i Pileredet

Kl. 2000

Utdeling av Relais Gourmands Promotion Trophy v/ Mikael Lundmark fra Champagne Tattinger

Meny:

- Saltet torsk med østers og pepperrot
- Lettrøkt Piggvar med spinat og chardonnay krem
- Sjøkreps fra Færder fyr med rødbeter og hvitløk i sherry fumet
- Ribbe av frilandsgris med púre av rosewald poteter og trøffelsaus
- Andebryst med jordskokker i en saus av porter fra Nøgen Ø
- Blodappelsin carpaccio med mousse av Valhrona sjokolade

Landbruksminister Lars Sponheim håper at også andre virksomheter etter hvert klarer det samme som Engø Gård, nemlig en plass i Relais Gourmands, en fransk prestisjeorganisasjon for hoteller og restauranter.


10. februar 2004