Historisk arkiv

Likestilt verdiskaping

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Leif Helge Kongshaug (V), statssekretær i Landbruksdepartementet, setter i dag søkelyset på likestilling ved tildeling av midler fra verdiskapingsprogrammene for mat og reindrift. (27.01.2004)

Likestilt verdiskaping

Leif Helge Kongshaug (V), statssekretær i Landbruksdepartementet, setter i dag søkelyset på likestilling ved tildeling av midler fra verdiskapingsprogrammene for mat og reindrift.

Kongshaug er innleder på seminaret "Rettferdig fordeling av offentlige ressurser" i regi av Statssekretærutvalget for likestilling.

Likestillingsanalysen som er gjennomført for Verdiskapingsprogrammene for matproduksjon og reindrift viser bla. at kvinner i større grad søker om støtte til distribusjon av ferdige produkter, mens mennene ønsker støtte til oppstart/nyskaping.

Kvinner er ofte deltakere i prosjekter, men ikke formelt ”på papiret”.

Menn søker om større summer og viser større risikovilje.

- Likestilling er ikke synliggjort i mandatene for programmene og er dermed lett å glemme. Fokuset på temaet i seg selv er en vekker for hvordan man jobber i virkemiddelapparatet, sier Kongshaug i sitt innlegg.

Verdiskapingsprogrammene forvaltes av Innovasjon Norge og skal bidra til økt verdiskapning i distriktene gjennom økt nyskaping og lønnsomhet, matmangfold og markedsorientering i primærproduksjon og næringsmiddelindustri.