Historisk arkiv

Mat: Alle matglade til Stavanger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Mat: Konkurransen "Kokk og bonde", utdeling av den nasjonale BU-prisen og oppstart av spekeskinkekonkurranse er sentrale aktiviteter under Gladmatfestivalen i Stavanger. (27.07.2004)

Mat: Alle matglade til Stavanger

Mat: Konkurransen "Kokk og bonde", utdeling av den nasjonale BU-prisen og oppstart av spekeskinkekonkurranse er sentrale aktiviteter under Gladmatfestivalen i Stavanger.

Festivalen arrangeres 28. - 31. juli og torsdag 29. er det spesiell fokus på landbruksrelaterte aktiviteter. Landbruksminister Lars Sponheim (V) kommer på besøk på ettermiddagen torsdag og deler ut den nasjonale BU-prisen.

Mat, Foto GladmatfestivalenRogaland har de siste årene stått frem som matfylket fremfor noen andre og Gladmatfestivalen er en årlig begivenhet som setter Stavanger sentrum på hodet i noen dager.

På fire år har flere hundre tusen mennesker deltatt på Gladmat. Engasjementet i regionen er stort hva angår mat og matkvalitet. Nybrottsarbeid innen landbruk og matindustriell utvikling har fått en ny og viktig arena.

Gladmat skal fremme publikums interesse for mat gjennom å arrangere en folkefest hver sommer med mat og kultur i sentrum. Gladmat skal vise bredden i Matfylket Rogaland fra "Sjø og Jord til Bord". Gladmat er et ustillingsvindu for landbruk, havbruk, industri, gastronomi, reiseliv og kultur i Rogaland og i resten av landet.