Historisk arkiv

Mat: Nordlysmat mest nyskapende

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Mat: Nordlysmat i Alta er tildelt verdiskapingsprisen for Nord-Norges mest nyskapende matprodukt i 2004. Bedriften fikk prisen for produktet Barents Drikk. (24.09.2004)

Mat: Nordlysmat mest nyskapende

Mat: Nordlysmat i Alta er tildelt verdiskapingsprisen for Nord-Norges mest nyskapende matprodukt i 2004. Bedriften fikk prisen for produktet Barents Drikk. RBL Nord-Norge (Reiselivsbedriftenes Landsforening), Arktisk Meny og Matopplevelser i Nord står bak prisen som deles ut i samarbeid med Nordnorsk kompetansesenter Holt.

Smak fra nord
Barents Drikk er en saft eller drink-mix laget på mjødurt, einer og kvann. Smaker av sol og sommer, litt "tørr" og egner seg dermed ypperlig som drink-mix, var juryens konklusjon. En håndplukket jury med bred faglig kompetanse har vurdert en rekke produkter etter smak, konsistens, utseende og grad av nyskaping/innovasjon for selve produktet, produksjonsprosess og/eller presentasjon. I tillegg vurderes bruken og profileringen av nord norske råvarer og identitet samt markedspotensialet.

Kvalitetsprodukter
Prisen for mest nyskapende matprodukt består av diplom og en sjekk på 25.000 kroner. Prisen ble delt ut i forbindelse med Arena Nord som ble arrangert i Bodø denne uken. Konkurransen skal stimulere til nyskaping, produktutvikling og bedriftsutvikling innenfor matsektoren i Nord-Norge og bidra til å profilere kvalitetsprodukter fra landsdelen.


24. september 2004