Historisk arkiv

Mat og åpne landskap i 2005

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Mat og kulturlandskap er tema når landbruket markerer unionsoppløsningen med Sverige. En rekke fylker har nå presentert sine arrangementer for jubileumsåret 2005. (21.06.2004)

Mat og åpne landskap i 2005

Mat og kulturlandskap er tema når landbruket markerer unionsoppløsningen med Sverige. En rekke fylker sin arrangementer for jubileumsåret 2005. Initiativet til landbrukets markering kommer fra Landbruksdepartementet.

Nasjonal dugnad
- Vi snakker om en storstilt dugnad der både enkeltpersoner og organisasjoner i alle landets fylker deltar. Vi legger opp til et spennende streif i kulturlandskapet, skoleaktiviteter og konkurranser. Målet er å gi økt bevissthet rundt maten vår, og få frem sammenhengene mellom de mange unike produktene og kulturlandskapet. sier prosjektleder for Mat og kulturlandskap 2005, Kirsten Indgjerd Værdal.

Kirsten Indgjerd Værdal, Foto: LD
Prosjektleder for mat og kulturlandskap 2005 er Kirsten Indgjerd Værdal

Framtidsbygda 2020
Hvordan ser bygde-Norge ut i 2020, hvem bor der og hva gjør de? Dette er noen av spørsmålene Landbruksdepartementet ønsker svar på gjennom et nytt scenarioprosjekt, som lanseres i tilknytning til hundre års markeringen. Scenarieprosjekt, ”Framtidsbygda 2020” er et samarbeid med Landbruk Pluss i Landbruksdepartementet og skal få frem konsekvensene av ulike politiske prioriteringer og veivalg. Dette skal skape engasjement og debatt om veien videre for bygdene i Norge.

Mat og kulturlandskap 2005 er landbrukets og bygde-Norges markering av unionsoppløsningen. I alle landets fylker planlegges det nå arrangementer som skal få fram det særegne ved kulturlandskapet og de lokale mattradisjonene.

Kontaktperson:
Kirsten Indgjerd Værdal, prosjektleder for ”Mat og kulturlandskap 2005”
tlf. 90098441.