Historisk arkiv

Matfestivalen i Ålesund er 20 år

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Den Norske Matfestivalen i Ålesund feirer 20 års jubileum. Festivalen åpner onsdag 25. august og har fullpakket program med mat og norske råvarer fra jordbruk og fiske i fokus. (23.08.2004)

Matfestivalen i Ålesund er 20 år

Logo Matfestivalen 2004Den Norske Matfestivalen i Ålesund feirer 20 års jubileum. Festivalen åpner onsdag 25. august og har fullpakket program med mat og norske råvarer fra jordbruk og fiske i fokus.

To kongepokaler
I løpet av 4 travle dager skal 64 finalister fra hele landet konkurrere om 9 NM-titler og 2 Kongepokaler. I tillegg til de tradisjonelle konkurransene NM i Kokkekunst, NM i Institusjonskokkfag for lag og NM i Kjøttfag (for lærlinger og svenner) kan arrangøren i år skilte med hele tre nye mesterskap; NM i Sjømat (håndverksfag) NM i Ung Konditor og kåring av landets mest lokalpatriotiske kjøpmann; NM i Lokalprodusert Mat.

Helt vilt
Det blir ellers fagmesse og vinfestival, Bondens Torg og fisketorg, Barnas Matfestival og seminarer og kurs for enhver smak. I tillegg til en samlet norsk matbransje ventes 60 000 besøkende - det tilsvarer 1,5 ganger Ålesunds befolkning. Det blir også egen festivalmeny på de fleste av byens spisesteder. Stikkordet er: "Helt vilt - og sprellende fersk".

Den Norske Matfestivalen i Ålesund 25. - 28. august 2004.


23. august 2004