Historisk arkiv

Matvaresikkerheten i Baltikum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Matvaresikkerhet: Nordisk forum for matvaresikkerhet arrangeres i Estland. Tema for konferansen er EU-utvidelsen og matvaresikkerhet i Estland, hvor Landbruksuniversitetet i Tartu er praktisk arrangør fredag. (11.03.2004)

Matvaresikkerheten i Baltikum

Matvaresikkerhet Nordisk RådMatvaresikkerhet: Nordisk forum for matvaresikkerhet arrangeres i Estland. Tema for konferansen er EU-utvidelsen og matvaresikkerhet i Estland, hvor Landbruksuniversitetet i Tartu er praktisk arrangør fredag.

Seminaret har fokus på hvordan EU-medlemskap for Estland vil påvirke matvaresikkerheten og kontrollrutinene som skal beskytte forbrukerne best mulig mot helsefare i form av ulike bakterier som kan finnes i mat og som er helseskadelige.

Målet med seminaret er å få til et samarbeid mellom myndighetene og matvarespesialistene som arbeider med slike spørsmål til daglig for å sikre en bærekraftig utvikling innenfor området. Mulighetene for å lære av Nordiske erfaringer er blant de viktige aspektene med seminaret om matvaresikkerheten i Baltikum.


11. mars 2004