Historisk arkiv

Melk.no ute med nye skolesider

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Melk.no er ute med en ny barnehage- og skoletjeneste på nett. Sidene innholder oppskrifter, spill og saker for barn og ungdom. (30.04.2004)

Melk.no ute med nye skolesider

Melk.no er ute med en ny barnehage- og skoletjeneste på nett. Sidene innholder oppskrifter, spill og saker for barn og ungdom.

Barn og matglede
Det er det nye Opplysningskontoret for meieriprodukter som driver nettstedet Melk.no, og som nå lanserer nettsider for barn og ungdom.

Melk.no byr bla på oppskrifter til kjappe retter etter skoletid. Oppskriftene er testet ut av barn i 5. klasse på Østli skole på Myrvoll. Sidene tilbyr også spill hvor barna kan ta båten Melkeruta til Qbaland sammen med katten Fløtepus og matrosen Melkebart.

Ikke flinkest i klassen
Opplysningskontoret for meieriprodukter ble åpnet av landbruksminister Lars Sponheim 22. april i år. Målet for det nye opplysningskontoret er å stanse nedgangen i melkeforbruket.I løpet av de siste 15 årene har hver nordmann redusert sitt melkeforbruk med nesten 55 liter melk per år. Dette utgjør en reduksjon på over 33 %. Nordmenn er ikke lenger de flinkeste i klassen til å drikke melk. Blant unge jenter er forbruket særlig lavt. Dette bekymrer ernæringseksperter.

For de voksne leserne tilbyr Melk.no bla fakta- og kostholdsinformasjon relatert til barn og melk, mens de yngre nå får tilbud om en helt ny barnehage- og skoletjeneste på nett.


30. april 2004