Historisk arkiv

Melkemytene skal avlives

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Melk.no er nå operativ. Målet for det nye opplysningskontoret er å stanse nedgangen i melkeforbruket. Gå inn på siden og sjekk ditt daglige inntak av kalsium. (23.04.2004)

Melkemytene skal avlives

Melk.no er nå operativ. Målet for det nye opplysningskontoret er å stanse nedgangen i melkeforbruket. Gå inn på siden og sjekk ditt daglige inntak av kalsium.

Unge jenter drikker lite melk
I løpet av de siste 15 årene har hver nordmann redusert sitt melkeforbruk med nesten 55 liter melk per år. Dette utgjør en reduksjon på over 33 %. Nordmenn er ikke lenger de flinkeste i klassen til å drikke melk. Blant unge jenter er forbruket særlig lavt. Dette bekymrer ernæringseksperter. Opplysningskontoret for Meieriprodukter (OFM) som ble offisielt åpnet av landbruksminister Lars Sponheim i går har en klar målsetting om å stoppe nedgangen og øke inntaket av meieriprodukter blant nordmenn.

Vil øke kunnskapen om melk
- Vi ser at grundig, faglig informasjon bidrar til at befolkningen lettere får riktig mengde av meieriprodukter i kostholdet. Det har dannet mange myter om melk som må avlives, og vår oppgave blir primært å øke kunnskapen om kosthold generelt og melk og meieriprodukter spesielt. Vi ønsker også å inspirere til mer matglede ved bruk av disse produktene i kostholdet, sier daglig leder i Opplysningskontoret for Meieriprodukter Ida Berg Hauge. Hun ønskes til lykke med opplysningsarbeidet av landbruksminister Lars Sponheim.


23. april 2004