Historisk arkiv

Næringsutvikling: Må skape rorbu-suksess!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Næringsutvikling: -Innlandet har ressurser og muligheter. Nå må også de skape sin variant av rorbu-suksessen, sier landbruksminister Lars Sponheim. (22.06.2004)

Næringsutvikling: Må skape rorbu-suksess!

Næringsutvikling: Mens kyst-Norge holder stor fart med fisken og oljen som hovedmotorer, sliter Innlands-Norge tyngre. På kysten er det gjennom rorbuturismen i løpet av få år skapt en helt ny næring med 1000 årsverk og 1,5 milliarder i omsetning. - Innlandet har ressurser og muligheter. Nå må også de skape sin variant av rorbu-suksessen, sier landbruksminister Lars Sponheim.

Innlands-Norges muligheter
Dermed går han rett inn i debatten som gikk på samlingen fylketingene i Oppland og Hedmark hadde i forrige uke. Der mente fylkesrådmann Bernt Tordhol i Oppland at politikerne famler for mye rundt med småting. - De må heller utvikle ”den store innlands-politikken” og se mulighetene, sa Tordhol.

Regjeringen har lagt fram en plan for en helhetlig innovasjonspolitikk. Denne skal følges opp gjennom 10 delprosjekter. Landbruksministeren har fått ansvaret for delprosjekt 5: Innlands-Norges muligherer og utfordringer.

Landbruksminister Lars Sponheim presenterer dette prosjektet og vil gi tilkjenne sine tanker om innlands-Norges utfordringer og muligheter for pressen på Honne kurs- og konferansesenter den 29. juni kl. 12.30. Det blir servert lunch fra kl. 12.00.

Kontaktperson: Informasjonssjef Ottar Løvik, tlf. 48 14 04 77

Innlandet 2010
Innlandet 2010, Logo
Under benevnelsen ”Innlandet 2010”, har delprosjektet som mål å medvirke til et vesentlig skift i utviklingstrenden i Innlandet knyttet til nyskaping. Målet skal nås ved å legge til rette for et bredt regionalt engasjement for økt nyskaping i Innlandet med en aktiv deltakelse fra både næringsliv, kunnskapsinstitusjonene og forvaltningen i regionen. ”Innlandet 2010” skal videre bidra til å skape fokus på nyskaping og bedriftsetablering ved å vise enkeltprosjekter med stort potensial. Gjennom dette arbeidet vil Innlandet 2010 bidra til å etablere kunnskap for videreutvikling av både regional og nasjonal politikk på området.

Følgende prosjekter vil bli presentert på en konferanse på Honne den 29. juni:

  • Nasjonalparkregion Nord-Europa
  • Bioinn på Hamar
  • Arbeidet med kreative næringer i innlandet
  • Informasjonssikkerhetsnettverket Bluelight
  • Bioenergimiljøet på Hadeland
  • Skog og trenæringen
  • Prosjekt på Reiseliv, opplevelser og landbruk i Innlands-Norge
  • Innovasjon Våga24

Landbruksministeren har invitert representanter innen næringsliv, forvaltning og forskning til konferansen.

Kontaktperson vedrørende konferansen spesielt eller Innlandsprogrammet generelt: seniorrådgiver Gaute H. Lenvik, tlf 22 24 93 48, gaute.lenvik@ld.dep.no


26. november 2004