Historisk arkiv

Ny dyrevernlov

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Dyrevernlov: Regjeringen og Stortinget har ved behandlingen av Stortingsmeldingen om dyrehold og dyrevelferd bestemt at det skal foretas en full gjennomgang av dagens dyrevernlov. (29.01.2004)

Ny dyrevernlov

Dyrevernlov: Regjeringen og Stortinget har ved behandlingen av Stortingsmelding nr 12 (2002-2003) om dyrehold og dyrevelferd bestemt at det skal foretas en full gjennomgang av dagens dyrevernlov. Bakgrunnen er utviklingen av kunnskaper om og holdninger til dyr siden dagens lov ble vedtatt i 1974.

En prosjektgruppe nedsatt av Landbruks- og Fiskeridepartementet har startet arbeidet med å revidere dyrevernloven, og skal i løpet av våren 2005 legge frem forslag til ny lov for departementene. Departementene vil deretter sende forslag til ny dyrevernlov på ordinær høring.

Prosjektgruppen vil etablere en referansegruppe, avholde work-shops og temamøter, samt invitere publikum til å komme med skriftlige innspill.

Prosjektgruppen består av en representant fra Fiskeridepartementet, to fra Landbruksdepartementet og tre fra Mattilsynet. Prosjektleder kommer fra Mattilsynets hovedkontor.

Kontaktperson:
Prosjektleder Inger Helen Stenevik 23 21 65 83


29. januar 2004