Historisk arkiv

Økologisk: Buskerud oppretter fagmiljøer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Økologisk: Fylkesmannen i Buskerud inviterer nå alle kornprodusenter i fylket til å delta i et engasjerende økologisk fagmiljø. Hensikten med det nye fagmiljøet er å øke produksjonen og sikre best mulig kvalitet på avlingene. (26.07.2004)

Økologisk: Buskerud oppretter fagmiljøer

Økologisk korn, Foto: Pål Hermansen, SamfotoØkologisk: Fylkesmannen i Buskerud inviterer nå alle kornprodusenter i fylket til å delta i et engasjerende økologisk fagmiljø. Hensikten med det nye fagmiljøet er å øke produksjonen og sikre best mulig kvalitet på avlingene.

Fylkesmannen i Buskerud utarbeidet i 2001 en Handlingsplan for økologisk landbruk og etablerte som følge av denne ulike faggrupper. Faggruppa for økologisk korn sammen med Buskerud forsøksring og andre aktører har hatt en aktiv satsing og bidratt til en betydelig økning av økologiske kornareal i fylket. I 2003 økte karensarealet (omleggingsarealet) i Buskerud med 11.732 da, herav ca 8.000 da i kornkommunene. Ser en omlagt areal og karensareal under ett, har Buskerud nå totalt 6,47% av sitt dyrka areal inn under økologiske tilskuddsordninger.

"Vi velger å tro at markedet øker og da er det viktig å få en norsk produksjon som dekker norsk etterspørsel. Dersom norske bønder ikke dekker etterspørselen vil import være alternativet, og den kan være vanskelig å avvikle", heter det blant annet i invitasjonsbrevet til Fylkesmannen i Buskerud.


26. juli 2004