Historisk arkiv

Økologisk: Legg om driften

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Økologisk: Fylkesmennene i Oslo, Akershus og Østfold oppfordrer flere i landbruksnæringa til å vurdere omlegging til økologisk drift. (28.09.2004)

Økologisk: Legg om driften

Økologisk: Fylkesmennene i Oslo, Akershus og Østfold oppfordrer flere i landbruksnæringa til å vurdere omlegging til økologisk drift.

Ny informasjon om økologisk landbruk går i disse dager ut til alle bønder i Oslo, Akershus og Østfold. Målet er å inspirere flere til å legge om til økologisk drift.

Økologisk og kortreist
Fylkesmann i Oslo og Akershus, Hans J. Røsjorde fremhever bla i sin hilsen at; "Det største markedet for økologisk mat ligger i vår region. Økologiske produkter fra våre bønder har kort vei til forbrukerne. Den bynære, økologiske landbruksproduksjonen innehar derfor muligheter som bør utnyttes fullt ut, for å sikre en variert og stabil omsetning av økologiske landbruksvarer. Dette gir flere muligheter for bøndene i fylkene".


Tomater, Foto: Jan Djenner, Samfoto

Økologisk mål
Økt oppmerksomhet og bevissthet om miljøspørsmål, og større fokus på dyrevelferd er blant årsakene til at forbrukere ønsker å kjøpe økologiske produkter. Undersøkelser viser at det også er økt betalingsvillighet for økologiske matvarer. Det er et mål at 10 prosent av det totale jordbruksarealet i Norge skal dyrkes økologisk innen 2010, forutsatt at det er grunnlag for det i markedet. Ved utgangen av 2003 var tallet 3,7 prosent.