Historisk arkiv

Økologisk: Ros til OIKOS og Øyafestivalen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Økologisk: - Jeg vil gi ros til OIKOS og Øyafestivalen som med godt samarbeid, og noen kroner i støtte fra landbruksmyndighetene, har klart det i år igjen, sier landbruks- og matminister Lars Sponheim (V). (13.08.2004)

Økologisk: Ros til OIKOS og Øyafestivalen

Økologisk: - Jeg vil gi ros til OIKOS og Øyafestivalen som med godt samarbeid, og noen kroner i støtte fra landbruksmyndighetene, har klart det i år igjen, sier landbruks- og matminister Lars Sponheim (V).

De har fått med seg en gruppe serveringssteder i Oslo som vil tilby variert økologisk mat til over 30.000 personer. Økologisk mat og miljøhensyn er tydeligvis på dagsorden hos ungdom.

Bryter ned myter
Arrangementer som Øya er viktige for de fungerer som nye arenaer der unge forbrukere kan bli kjent med økologisk produksjon og økologiske produkter. Kanskje bryter vi ned noen myter om hva økologisk landbruk egentlig står for. Forhåpentligvis får vi, i tillegg til gode smaksopplevelser, også formidlet at økomat er sunt for alle, både mennesker, dyr og miljø. Du får kanskje en annen matopplevelse når du vet at grønnsakene du spiser ikke er blitt sprøytet, at det er tatt ekstra dyrevelferdshensyn for kua og at produksjonen er i harmoni med miljøet.
Foto: Knut Fjelstad, Scanpix
Landbruks- og matminister Lars Sponheim

Undersøkelser (Norsk Monitor fra MMI) viser at omtrent 14 prosent av de mellom 15 og 24 sier de legger stor vekt på at maten er økologisk dyrket når de handler mat. Vi har som mål at 10 prosent av det dyrkede arealet i Norge skal være økologisk i 2010. Da trenger vi drahjelp fra unge forbrukere og Øyafestivalen er et godt sted å starte.