Historisk arkiv

Økologisk kantine hos Fylkesmannen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Økologisk: Landbruksavdelingen hos Fylkesmannen i Buskerud oppfordrer ikke bare til økologisk produksjon. Nå serveres også økologisk salat i kantina. (27.08.2004)

Økologisk kantine hos Fylkesmannen

Økologisk: Landbruksavdelingen hos Fylkesmannen i Buskerud oppfordrer ikke bare til økologisk produksjon. Nå serveres også økologisk salat i kantina.

Økologisk

Økologisk og lokalt
Fra første dag etter ferien kan de som ønsker det hos Fylkesmannen i Buskerud kjøpe økologisk salat med dressing i kantina til samme pris som ordinær salat. Grønnsakene som inngår i salaten kommer fra en lokal gård, Ødeverp i Øvre Eiker. Dressingen er laget av økologisk lettrømme med økologisk dyrka og tørka urter. Tilbudet skal være tilgjengelig i september og forhåpentligvis også det meste av oktober. Det er den fagansvarlige på økologisk landbruk som, i samarbeid med kantina, legger tilrette for dette.

Økologiske storhusholdninger
Flere offentlige og private kantiner rundt om i landet satser nå på tilsvarende opplegg. NORSØK startet i 2002 et samarbeidsprosjekt med St. Olavs Hospital i Trondheim om økologisk mat i sykehus. Det er en del av et nasjonalt pilotprosjekt for økologisk mat i storhusholdninger. Tanken bak satsingen er at når en storhusholdning etterspør økologisk mat, vil dette være en sterk drivkraft til å få fart på produksjon, få fram et større produktspekter og løse logistikkproblemer innen den økologiske produksjonen. Regjeringens mål er at 10 prosent av det totale jordbruksarealet i Norge skal dyrkes økologisk innen 2010, forutsatt at det er grunnlag for det i markedet. Ved utgangen av 2003 var tallet 3,7 prosent.


27. august 2004