Historisk arkiv

Økologisk online hos Debio

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Økologisk: Kontroll- og godkjenningsinstansen Debio har forbedret sin nettsider og tilbyr nå en rekke nye søke- og rapportmuligheter på nettet (06.09.2004)

Økologisk online hos Debio

Økologisk: Kontroll- og godkjenningsinstansen Debio har forbedret sin nettsider og tilbyr nå en rekke nye søke- og rapportmuligheter på nettet.

Debio-logo

Oppdatert
Opplysningene i de nye tjenestene oppdateres ukentlig fra Debios sentrale database. Opplysninger om årets produksjoner og arealer registreres fortløpende i løpet av sesongen, slik at opplysninger for inneværende år ikke vil være fullstendige før alle inspeksjoner er gjennomført. For produsenter hvor årets opplysninger ikke er registrert enda, vises teksten "Ingen registrerte målinger for valgt år". Tjenestene er lagt til rette både for bønder, bedrifter og forbrukere.

Om Debio
Debio er kontroll- og godkjenningsinstans for økologisk produksjon, foredling, omsetning og import i Norge. Begrepet "økologisk" er beskyttet, og varer kan bare omsettes som økologiske når produsenten har godkjenning fra Debio. Debio har fått delegert myndighet av Mattilsynet for å utøve tilsyn med økologisk landbruksproduksjon i Norge. Tilsynet består av kontroll og godkjenning i forhold til det norske regelverket for økologisk produksjon som tilsvarer EUs regelverk.


6. september 2004