Historisk arkiv

Økologisk ut på markedet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Økologiskmarkedsføringspakke: Eco Commerce og Statens landbruksforvaltning tilbyr 25 timer med skreddersydde råd i markedsføring av økologiske produkter. (18.03.2004)

Økologisk ut på markedet

Økologisk DebioØkologiskmarkedsføringspakke: Eco Commerce og Statens landbruksforvaltning tilbyr 25 timer med skreddersydde råd i markedsføring av økologiske produkter. Markedsføringspakken er rettet mot norske produsenter og leverandører som ønsker å få mer fart på salg av økologiske varer, men har begrensede midler.

 

Økologisk landbruk hadde i fjor en vekst på 17 prosent. Totalt 3,7 prosent av jordbruksarealene er nå økologisk drevet, mens målet er 10 prosent innen 2010. For å nå dette målet må etterspørsel etter økologiske produkter øke parallelt med veksten i det økologiske arealet.

Økologisk markedspotensiale
Markedsføringspakken er egnet for deg som selger økologisk mat gjennom direkte salg, gårdsbutikk, torgsalg og/eller butikker. Det kan brukes til:

  • produktutvikling
  • forbrukertilnærming
  • markedsstrategier
  • salgsteknikker
  • merkevarebygging

Nye tall fra MMIs store undersøkelse Norsk Monitor viser at omtrent 10 prosent av befolkningen er meget interessert i å kjøpe økologisk mat. Markedsføringspakken som nå tilbys norske produsenter og leverandører av økologiske produkter er delfinansiert av Statens landbruksforvaltning.