Historisk arkiv

Planter: Nytt såvareselskap etablert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Planter: Staten ved Landbruksdepartementet, Felleskjøpet Øst Vest og Strand Brænderi går inn som aksjonærer i et nytt selskap som skal utføre analyser av frø og såkorn. (23.06.2004)

Planter: Nytt såvareselskap etablert

Frø og såkorn, Foto: Bjørn Rørslett, SamfotoPlanter. Staten ved Landbruksdepartementet, Felleskjøpet Øst Vest og Strand Brænderi går inn som aksjonærer i et nytt selskap som skal utføre analyser av frø og såkorn. Staten skal ha 51% av aksjene, Felleskjøpet 34% og Strand Brænderi 15%, og selskapet får en samlet aksjekapital og overkurs på 8 mill kr.

Nytt aksjeselskap
Det nye selskapet viderefører oppgavene Kimen Såvarelaboratoium hadde. Såvarelaboratoriet var en del Statens landbrukstilsyns portefølje. Ved opprettelsen av Mattilsynet ble det bestemt at tilsynet ikke selv skulle eie laboratorier. Det har derfor vært arbeidet for å finne en hensiktsmessig videreføring av laboratoriet.

Nasjonal kompetanse
Det nye selskapets formål er å drive med såvareanalyser av frø og såkorn for å sikre at den norske såvarebransjen får utført nødvendige produksjons- og forvaltningsanalyser nedfelt i forskrifter. Selskapet har også som formål å opprettholde et nasjonalt kompetansesenter og fagmiljø innen såvareanalyser. Selskapet blir liggende på Ås, i sine nåværende lokaliteter.


23. juni 2004