Historisk arkiv

Samdrifter under lupa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Samdrifter: Fylkesmannen i Rogaland har den siste tida sett inn ressursar på å kontrollere dei største samdriftene i fylket. Og dei likar ikkje det dei ser. Klare brot på føresetnader og regelverk fører til at det ikkje vert utbetalt produksjonstilskot til slik drift i strid med føresetnadane. (19.02.2004)

Samdrifter under lupa

Samdrifter: Fylkesmannen i Rogaland har den siste tida sett inn ressursar på å kontrollere dei største samdriftene i fylket. Og dei likar ikkje det dei ser. Klare brot på føresetnader og regelverk fører til at det ikkje vert utbetalt produksjonstilskot til slik drift i strid med føresetnadane. Samdrifter organisert i strid med føresetnadane risikerer og at det ikkje vert berekna samdriftskvote for slike verksemder.

- Vi vonar at vårt arbeid på dette feltet vil føre til at dei samdriftene der det er trong for det, går i seg sjølv og tilpassar si drift til det som er intensjonen med samdrift. Vi kjem i alle høve til å halda fram med våre kontrollar så lenge vi finn og avdekker feil og brot på regelverk", skriv Fylkesmannen i Rogaland om samdrifter på heimesida si.


19. februar 2004