Historisk arkiv

Skog - kartlegger internasjonale forpliktelser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Skog: Landbruksdepartementet er i gang med å kartlegge internasjonale forpliktelser som har betydning for skogsektoren. (18.03.2004)

Skog - kartlegger internasjonale forpliktelser

Skog: Landbruksdepartementet er i gang med å kartlegge internasjonale forpliktelser som har betydning for skogsektoren. Institutt for naturforvaltning, Norges landbrukshøgskole (NLH) har fått i oppdrag å gjennomføre kartleggingen, som også skal inkludere en vurdering av hvordan forpliktelsene er fulgt opp nasjonalt.

Formålet med kartleggingen er tredelt:

  1. Systematisere og beskrive internasjonale skogrelaterte beslutninger og anbefalinger som er rettet mot nasjonal oppfølging.
  2. Beskrive gjennomførte, pågående og planlagte tiltak og aktiviteter i Norge som kan knyttes til disse beslutningene/anbefalingene.
  3. Identifisere og beskrive områder hvor det er avvik mellom internasjonale beslutninger/anbefalinger og nasjonal oppfølging

Åpen prosess
For å få et best mulig resultat, skal kartleggingen gjennomføres i en åpen prosess. Sektormyndigheter, privat sektor, organisasjoner, fagmiljøer og andre som har innflytelse på, eller sterke interesser knyttet til skogpolitikk og skogforvaltning skal få anledning til medvirkning. I første fase etterspørres innspill på forslaget til klassifisering og framstilling av forpliktelsene. I neste fase ønskes innspill om hvilke tiltak som er gjennomført nasjonalt. Frist for innspill på klassifiseringen er 26. mars 2004.



18. mars 2004