Historisk arkiv

Turtipset: Gardsferie i Lom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Turtipset: Strind gard i Lom tilbyr overnatting og fritidsaktiviteter med garden som utgangspunkt for fjell -og skogturer. (09.06.2004)

Turtipset: Gardsferie i Lom

Turtips.noTurtipset: Strind gard i Lom tilbyr overnatting og fritidsaktiviteter med garden som utgangspunkt for fjell -og skogturer.

Gard i drift
Strind Gard er i daglig drift med sauehold. Til vanleg er det både sauer og hest på garden hele sommeren.

Vertskapet på Strind kan hjelpe til med planlegging av lengere fjellturer. Det er også mulig å legge opp skogsturer og fjellturer med utgangspunkt fra garden. Overnattingstilbudet er eksotisk. På Strind kan du sove både i eldhuset og på stabburet.

Feriepakker for sommeren
Turtips.no er et eget kampanjenettsted for markedsføring av bygdeturisme i Norge. Så langt tilbyr 150 bedrifter sine produkter og aktiviteter på kampanjenettstedet. Flere temaer og ferierpakker kommer utover sommeren og redaksjonen for Landbruksdepartementets hjemmesider kommer til å presentere flere eksempler på bygdeturisme i Norge.

Bedre lønnsomhet
Markedsføringssamarbeidet (MFS) står bak den nye bygdeturismekampanjen. MFS har som mål å bygge opp under den natur- og kulturbaserte reiselivsnæringen i Norge, og bidra til å øke lønnsomheten i småskala reiselivsbedrifter i bygdene. MFS har pågått i over 10 år, og Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruksdepartementet er prosjekteiere. Innovasjon Norge har prosjektleder- og sekretariatsansvaret og leverer tjenester på området. Midler til tiltaket settes av over jordbruksforhandlingene.