Historisk arkiv

Turtipset: Sauegjeter i fjellet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Kan ettersyn av sau i fjellet være ferie? Dette er i hvert fall noe av det Folgefonn FerieGard tilbyr sine turister. (20.07.2004)

Turtipset: Sauegjeter i fjellet

Kan ettersyn av sau i fjellet være ferie? Dette er i hvert fall noe av det Folgefonn FerieGard tilbyr sine turister.

Les bare hva feriestedet skriver om seg selv:
"Folgefonn FerieGard tilbyr alt frå enkel til høgstandard overnatting, unike aktivitets- og villmarksopplevingar, såvel som gardsopplevingar i form av saueettersyn i fjellet og sal av gardsprodukt.

Du finn oss på sør-aust sida av Hardangerfjorden - i Kvinnherad kommune -mellom fjord og Folgefonn - i den vakre baroni-bygda Rosendal, omkransa av dei sørlegaste alpine fjellformasjonane i landet. Kor vi enn snur oss, er det berre eit steg ut i eventyret.
Av mange blir Rosendal rekna som den vakraste bygda i Norge, og vi er stolte av å visa fram både bygda og naturen rundt. Til alle som har ein draum om å oppleva "eventyret", ynskjer vi difor velkomen."

Feriepakker for sommeren
Turtips, LogoTurtips.no er et eget kampanjenettsted for markedsføring av bygdeturisme i Norge. Så langt tilbyr 150 bedrifter sine produkter og aktiviteter på kampanjenettstedet. Flere temaer og ferierpakker kommer utover sommeren og redaksjonen for Landbruksdepartementets hjemmesider kommer til å presentere eksempler på bygdeturisme i Norge.

Kampanje for bygdeturisme
Markedsføringssamarbeidet (MFS) står bak den nye bygdeturismekampanjen. MFS har som mål å bygge opp under den natur- og kulturbaserte reiselivsnæringen i Norge, og bidra til å øke lønnsomheten i småskala reiselivsbedrifter i bygdene. MFS har pågått i over 10 år, og Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks- og matdepartementet er prosjekteiere. Innovasjon Norge har prosjektleder- og sekretariatsansvaret og leverer tjenester på området. Midler til tiltaket settes av over jordbruksforhandlingene.