Historisk arkiv

Veterinær beredskap - Statens tilbud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Veterinærer: Staten la i dag 24.03.04 fram sitt tilbud til Den Norske Veterinærforening om tilskudd til veterinær beredskap 2005. Tilbudet innebærer en økning på 2% i tilskuddet i forhold til det Stortinget har bevilget for 2004. (24.03.2004)

Veterinær beredskap - Statens tilbud

Veterinærer: Staten la i dag 24.03.04 fram sitt tilbud til Den Norske Veterinærforening om tilskudd til veterinær beredskap 2005. Tilbudet innebærer en økning på 2% i tilskuddet i forhold til det Stortinget har bevilget for 2004. Med en forventet prisutvikling på 1% vil dette gi en realstyrking på 1%.

Statens forhandlingsleder, Sjurd Tveit, sier i en kommentar at Staten er spesielt opptatt av at vaktordningen skal bidra til å ivareta veterinærdekningen i næringssvake områder, dvs områder der inntjeningen i vakta er dårlig. Det legges derfor opp til en differensiering av vakttilskuddet fordelt på tre grupper. Samtidig foreslås et eget kvalifikasjonskrav fjernet for å gjøre det lettere med nyetableringer.

For å avhjelpe at noen vaktområder i dag anses for å være for store, foreslås en økning i antall vaktområder.

I tillegg foreslår Staten at det nedsettes en partssammensatt arbeidsgruppe som skal gjennomgå kartlegging av tidsbruk i vaktordningen, med sikte på å komme fram til et omforent grunnlag for neste års forhandlinger.

Statens forhandlingsleder viser også til at det er oppnevnt et utvalg som skal se på tiltak for å styrke den kliniske veterinærtjenesten i næringssvake strøk. Det gjøres dermed flere grep samtidig for å bedre veterinærsituasjonen i disse områdene.


24. mars 2004