Historisk arkiv

Dyrevelferd i kaldfjøs

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyrevelferd: I tilknytning til det nord-norske prosjektet "Landbruksbygg i Arktis" skal kalvenes velvære og trivsel i kaldfjøs undersøkes. (06.12.2004)

Dyrevelferd i kaldfjøs

Dyrevelferd: I tilknytning til det nord-norske prosjektet "Landbruksbygg i Arktis" skal kalvenes velvære og trivsel i kaldfjøs undersøkes.

Dyrevelferd og klimaforhold
Prosjektet "Landbruksbygg i Arktis" som er et samarbeid mellom de tre fylkesmennene i Nord-Norge, Innovasjon Norge og Norges landbrukshøgskole, ønsker nå å få avklart en problemstillinger knyttet til dyrevelferd og miljøforhold for kalver i uisolerte driftsbygninger. Undersøkelsen har fokus på klimatiske forhold i kystområdene, der særlig vind representerer en helt annen utfordring enn i innlandet.

Video-overvåker fjøset
Planteforsk Tjøtta fagsenter har fått i oppdrag å gjennomføre en atferdsstudie av kalver som oppholder seg i kaldfjøs fra fødselen av. Dyrene skal video-overvåkes under ulike klimatiske forhold og atferdsdataene vil bli tolket og sammenstillt med klimadata, tilvekstregistreringer, fôrforbruk og helsetilstand.


6. desember 2004