Historisk arkiv

Jordforsk med kunnskap til Russland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordforsk har fått i oppdrag å bidra med sin spesialkunnskap på jord- og vannovervåking i et landbruksområde nær St. Petersburg i Russland. (19.11.2004)

Jordforsk med kunnskap til Russland

Jordforsk har fått i oppdrag å bidra med sin spesialkunnskap på jord- og vannovervåking til et overvåkingsprogram for et landbruksområde nær St. Petersburg i Russland.

Miljøarbeid
Jordbruk, Foto: LD
Jordforsk er involvert i et prosjekt i St. Petersburg-regionen gjennom et samarbeid med Scanagri-Sverige. Målet med prosjektet er å få til en miljørettet utvikling i landbruket i Leningrad Oblast i samarbeid med ulike interesseorganisasjoner. Hovedsamarbeidspartner er Central Agrochemical Service institutt (CAS) i Pushkin, en by litt sør for St Petersburg. Prosjektet blir finansiert av det svenske SIDA som tilsvarer det norske NORAD.

Overvåker jord og vann
Jordforsk har vært engasjert i ulike prosjekter i de baltiske land siden 1993, bla med ansvar for utforming av et overvåkingsprogram for avrenning og næringsstofftap fra landbruket. Mange av de erfaringer Jordforsk har fått gjennom det norske JOVA-programmet har kommet til nytte i disse land. Jordforsks oppgaver i Leningrad Oblast tilsvarer de instituttet har hatt i de baltiske land.


19. november 2004