Historisk arkiv

Kulturlandskapet i Troms prises

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Kulturlandskap: Fylkesmannens landbruksavdeling i Troms inviterer til å være med på kåringen av årets kulturlandskap i fylket. (11.10.2004)

Kulturlandskapet i Troms prises

Kulturlandskap: Fylkesmannens landbruksavdeling i Troms inviterer til å være med på kåringen av årets kulturlandskap i fylket.

Kulturlandskapets betydning
Aktiv og allsidig drift har skapt et åpent og lyst landskap i Troms til glede for både fastboende og turister, men vi har fått en ny utfordring, sier Fylkesmannens landbruksavdeling. Nedlegging av gårdsbruk og nye driftsformer gjør at beite og enger gror igjen med kratt og lauvskog. Gamle stier forsvinner og utsikten blir borte. Gjennom å kåre årets kulturlandskapspris for 2004 ønsker vi å sette økt fokus på kulturlandskapets betydning.

Send inn forslag
Fylkesmannen og NRK oppfordrer folk til å sende inn forslag på kulturlandskapsområder de opplever som verdifulle. Det kan for eksempel være en dal, et vær, ei bygd eller en gård som holdes i hevd og skjøttes godt. Frist for å sende inn forslag til året kulturlandskapspris i Troms er satt til 8. november.


11. oktober 2004