Historisk arkiv

Landbruk: Inntekter som forventet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: NILFs tall for inntektsutviklingen er om lag som forventet, sier landbruks- og matminister Lars Sponheim. (10.11.2004)

Landbruk: Inntekter som forventet

Landbruk: Tallene for inntektsutviklingen fra Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning er om lag som forventet, sier landbruks- og matminister Lars Sponheim.

Store investeringer
Materialet fra knapt 1000 gårdsbruk viser en inntektsreduksjon på ca 1 prosent fra 2002 til 2003, når det tas hensyn til økt verdi av jordbruksfradraget i skatteligningen (3% reduksjon uten denne økte fradragsmuligheten). Likevel, understreker Sponheim, må tallene særlig vurderes i forhold til at inntektene i 2002 var spesielt høyt i dette materialet, pga. ekstraordinære utbetalinger i melkesektoren. Ser vi resultatet for 2003 i forhold til 2001 viser NILFs driftsgranskinger sterk inntektsvekst, målt i kroner pr årsverk.

- En rekke bønder har investert mye det siste året og dette slår selvsagt ut på driftsresultatet. Sånn sett er NILFs tall mest av alt uttrykk for voksesmerter, sier landbruks- og matminister Lars Sponheim.


10. november 2004