Historisk arkiv

Mat: Fast fisk selger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Laks som er fast i fisken selger best. Nå vil forskerne finne ut mer om kvalitet og hva som faktisk skjer i laksen etter slakting. (20.10.2004)

Mat: Fast fisk selger

Mat: Laks som er fast i fisken selger best. Nå vil forskerne finne ut mer om kvalitet og hva som faktisk skjer i laksen etter slakting.

Stress gir dårlig kvalitet
Norges Landbrukshøgskole (NLH, Matforsk og Akvaforsk studerer proteiner, og forsøker å finne ut hvilke proteiner i fisken som er aktive - og hvilke som virker sammen - i laksen etter slakting. Målet er å finne ut hvordan man kan bevare kvaliteten på fiskekjøttet best mulig. Det har tidligere vært forsket på mørning av kjøtt og brukt lignende metoder. - Kunnskapen kan overføres til fiskekjøtt. Vi vet en del om hva som skjer med fisk når den slaktes. Hvis den er stressa før slakting blir kvaliteten dårligere. Temperatur og fôr er andre faktorer som påvirker kvaliteten, sier forsker Eva Veiseth ved NLH.

Mat: Laks. Foto: Tom Haga


Fast fisk selger mest. Forskere ønsker å finne ut hvordan man kan bevare kvaliteten på fiskekjøttet best mulig. Foto: Tom Haga


20. oktober 2004