Historisk arkiv

Mat: Flere vil lage nisjemat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Forbrukerne ønsker større mangfold av mat og flere nisjeprodukter. Det har flere norske bønder tatt konsekvensen av, viser en ny undersøkelse. (24.11.2004)

Mat: Flere vil lage nisjemat

Mat: Forbrukerne ønsker større mangfold av mat og flere nisjeprodukter. Det har flere norske bønder tatt konsekvensen av, viser en ny undersøkelse.

Matmangfold
Mat: Ost. Foto: Tom Haga
11 prosent av norske bønder driver med eller har planer om å sette i gang småskalaproduksjon av mat. Det er flere enn for to år siden, viser en undersøkelse Opinion har gjort for Norges Bondelag og Matmerk.

Tidligere undersøkelser viser at norske forbrukere ønsker større mangfold av mat og flere norske matspesialiteter. Mer lokalprodusert mat står også høyt på ønskelisten.

Mat med tradisjoner
- Skal norsk landbruk ha en sjanse i framtida, må det satse på mer enn å gjøre folk mette, sier mat- og landbruksminister Lars Sponheim (V). - Vi har rike mattradisjoner, og det foregår mye spennende nyskaping med lokale råvarer som basis. Det er en stille revolusjon på gang rundt omkring i norske bygder, sier Sponheim.


24. november 2004