Historisk arkiv

Mat: Markerer verdens matvaredag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: FNs organisasjon for mat og jordbruk, FAO markerer lørdag 16. oktober Verdens Matvaredag. Årets tema er biologisk mangfold og matvaresikkerhet. (14.10.2004)

Mat: Markerer verdens matvaredag

Logo Verdens MatvaredagMat: FNs organisasjon for mat og jordbruk, FAO markerer lørdag 16. oktober Verdens Matvaredag. Årets tema er biologisk mangfold og matvaresikkerhet.

Mat nok til alle
FNs organisasjon for mat og jordbruk, FAO, ønsker å fokusere på sammenhengen biologisk mangfold og matvaresikkerhet på sin verdensomspennende matvaredag 16. oktober. Det biologiske mangfold spiller en svært viktig rolle i å sikre at alle mennesker har bærekraftig tilgang til nok mat. FAO har beregnet at omtrent tre fjerdeler av det genetiske mangfoldet er blitt borte gjennom det siste århundret. Av 6 300 dyreslag er 1350 truet eller allerede utryddet.

Matvaredagen vil bli markert hos FAO i Roma 15. oktober med en seremoni, FNs hovekvarter i New york og i over 150 land over hele verden.

Verdens matvaredag i Norge
I Norge markeres dagen blant annet på Røros. Der inviteres det til bergstadvandring med smaksprøver og gårdsbesøk med muligheter for å handle lokale gårdsprodukter.