Historisk arkiv

Mat: To millioner til fenalåreksport

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Matminister Lars Sponheim ga i dag to millioner kroner i støtte til norske fenalårsprodusenters lansering i Italia. (01.11.2004)

Mat: To millioner til fenalåreksport

Mat: Matminister Lars Sponheim ga i dag to millioner kroner i støtte til norske fenalårsprodusenters satsing i Italia. Samtidig lanserte han norsk fenalår med italiensk vri for det norske restaurantmarkedet.

Norsk fenalår med italiensk vri
Matminister Lars Sponheim besøkte Italia i september 2004 og ble imponert over, og inspirert av, den store interessen for fenalåret. I dag var media invitert til å møte de tre kjøttprodusentene som nå er i gang med eksport til Italia og å oppleve norsk fenalår på en helt ny måte.

Norsk lammekjøtt er noe av det mest genuine vi har, kanskje det nærmeste vi kommer en smak av norsk natur. Vi må satse profesjonelt hvis vi skal legge grunnlaget for eksport ut av landet. Derfor er samarbeidet mellom tre norske fenalårprodusenter om eksport til Italia så spennende, sa landbruks- og matminister Lars Sponheim (V), på dagens arrangement.

Støtte til eksportsatsingen i Italia
Tre bedrifter: Voss kjøttindustri, Bjorli Fjellmat og Aron mat, satser stort på å etablere seg i det italienske restaurantmarkedet. Importørene og produsentene har valgt å introdusere fenalåret i eksklusive italienske restauranter der betalingsvilligheten er høy. Landbruks- og matdepartementet har via Innovasjon Norge bevilget to millioner kroner i støtte til denne eksportsatsingen.

Mat, Fenalår, Foto: LD

Matminister Lars Sponheim ga i dag to millioner kroner i støtte til norske fenalårsprodusenters satsing i Italia. Samtidig lanserte han norsk fenalår med italiensk vri for det norske restaurantmarkedet. Foto: LMD

Lansering i Norge
I dag ble det norske fenalåret, i italiensk drakt og i følge med italiensk vin presentert for det norske markedet under et arrangement på Stattholdergaarden i Oslo. Arrangementet var et samarbeid mellom produsentene, Matmerk, Opplysningskontoret for Kjøtt og Landbruks- og matdepartementet.


1. november 2004