Historisk arkiv

Norsk fenalår med italiensk vri

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Presseinvitasjon: Matminister Lars Sponheim besøkte Italia i september og ble imponert over og inspirert av den store interessen for fenalåret. Vi inviterer pressen til å møte de tre produsentene som nå er i gang med eksport av fenalår til Italia. (29.10.2004)

Norsk fenalår med italiensk vri

Fenalår, Foto: MatmerkPresseinvitasjon: Matminister Lars Sponheim besøkte Italia i september 2004 og ble imponert over og inspirert av den store interessen for fenalåret. Vi inviterer pressen til å møte de tre produsentene som nå er i gang med eksport av fenalår til Italia og å oppleve norsk fenalår på en helt ny måte.
Stattholdergården i Oslo Mandag 1. november 2004 kl 1300 - 1430.

Eksportsatsing i Italia i ferd med å lykkes
Tre bedrifter, Voss kjøttindustri, Bjorli Fjellmat og Aron mat, satser stort på å etablere seg i det italienske restaurantmarkedet. Importørene og produsentene har valgt å introdusere fenalåret i eksklusive italienske restauranter der betalingsvilligheten er høy. Produsentene vil orientere om resultater av satsningen så langt.

Nå skal det norske fenalåret, i italiensk drakt og i følge med italiensk vin reintroduseres for norske kjøkkensjefer og restaurantgjester. Arrangementet mandag markerer både ny giv for eksportsatsningen og lanseringen av fenalår på en ny måte i Norge. Det markerer også lanseringen av en ny vin fra det italienske vindistriktet Franchiacorta i Norge som nettopp er plukket ut for å passe til fenalår.

Arrangementet er et samarbeid mellom produsentene, Matmerk, Opplysningskontoret for Kjøtt og Landbruks- og matdepartementet.

Fenalare & Franchiacorta
Stattholdergården i Oslo
Mandag 1. november 2004 kl 1300 - 1430

Program:
Kl 1300: En liten hilsen fra kjøkkenet
1.Velkommen, v/Randi Kvissel Haugen, Matmerk
2.Fenalår i Italia hvorfor og hvordan, V/ Frode Ranhoff, Espen Aronsen, Aron Mat
3.Vinlansering: Franchiacorta, v/Lucia Barzano - President Il Mosnel ranciacorta
Lunsj: Bent Stiansen og Omar Viset
4.Oppsummering og takk for maten: v/ Landbruks- og matminister, Lars Sponheim


29. oktober 2004