Historisk arkiv

Reinkjøtt med riktig fett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Reinkjøtt er like magert som kylling viser Den store matvaretabellen. Omlag halvparten av fettet som finnes i reinkjøtt er umettet fett ifølge svenske og finske forskere. (02.11.2004)

Reinkjøtt med riktig fett

Reinkjøtt er like magert som kylling viser Den store matvaretabellen, og omlag halvparten av fettet som finnes i reinkjøtt er umettet fett ifølge svenske og finske forskere. Den store matvaretabellen gir opplysninger om næringsinnholdet i en rekke norske matvarer. Sosial- og helsedirektoratet, Mattilsynet og Universitetet i Oslo står bak utgivelsen.

Lavt fettinnhold
Fettinnholdet i reinkjøtt er på 2,4 prosent, og langt lavere enn hos husdyr i landbruket. Av fettet som finnes i rein er om lag halvparten det ”gode”, umettede fettet. Dette fremkommer av forskning foretatt av både Eva Wiklund ved Sveriges Landbruksuniversitet og Mauri Nieminen ved Kaamanen reinforsøkstasjon i Finland.

Kampanje for reinkjøtt
Landbruks- og matdepartementet ønsker å øke omsetningen av reinkjøtt, og har bevilget drøye to millioner kroner til en ny markedsføringskampanje. Det går nå

Reinsdyrfilet. Foto: Matprat
Reinsdyrfilet. Foto: Matprat

flere kampanjefilmer for reinkjøtt på TV2, TV3 og TV Norge, i regi av Opplysningskontoret for kjøtt (OFK). Samtidig som informasjon og oppskriftshefter distribueres via dagligvarehandelen. Trenden så langt, melder OFK, er at salget av reinkjøtt ser ut til å bli vesentlig bedre enn i fjor.


2. november 2004