Historisk arkiv

Reinsdyrkjøtt til topps i NM

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Reinsdyrkjøtt: Tromsø-bedriften H. Mydland AS gikk til topps i åpen klasse under gårsdagens Norgesmesterskap i kjøttprodukter med produktet Reinsdyr Bresaola. (04.11.2004)

Reinsdyrkjøtt til topps i NM

Reinsdyrkjøtt: Tromsø-bedriften H. Mydland AS gikk til topps i åpen klasse under gårsdagens Norgesmesterskap i kjøttprodukter med produktet Reinsdyr Bresaola.

Spesialprodukt
NM ble avholdt på Kjeller utenfor Lillestrøm i regi av Kjøttbransjens Landsforbund, med Opplysningskontoret for kjøtt som medarrangør. Produktene konkurrerte i ti klasser. Reinsdyrbresaola er et spesialprodukt fra Mydland hvor ytrefileten på reinsdyret er delvis tørket og marinert.

Reinsdyrkjøtt i kampanje
Landbruks- og matdepartementet ønsker å øke omsetningen av reinkjøtt, og har bevilget drøye to millioner kroner til en ny markedsføringskampanje. Det går nå flere kampanjefilmer for reinsdyrkjøtt på TV2, TV3 og TV Norge, i regi av

Reinsdyr. Foto: Asgeir Helgestad, Samfoto

Opplysningskontoret for kjøtt (OFK). Samtidig som informasjon og oppskriftshefter distribueres via dagligvarehandelen. Trenden så langt, melder OFK, er at salget av reinkjøtt ser ut til å bli vesentlig bedre enn i fjor.


4. november 2004