Historisk arkiv

Bioenergi fra beiterydding

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bioenergi: På Voss skal Prosjekt Beitelandskap teste ut logistikk og økonomi rundt nytting av biomasse frå beiterydding til flisproduksjon, med levering til to lokale flisfyringsanlegg. (10.06.2005).

Bioenergi fra beiterydding

Bioenergi: På Voss skal Prosjekt Beitelandskap teste ut logistikk og økonomi rundt nytting av biomasse frå beiterydding til flisproduksjon, med levering til to lokale flisfyringsanlegg.

Kulturlandskapet gror til
I Myrkdalen skal det ryddast på eit beite som har grodd til med mellom anna frøspreidd gran. Biomassen frå ryddinga skal fortørke på velteplass før oppflising på hausten. Det er Voss bioenergi og Voss jordbruksskule som er kjøparane av flisa. Dersom det økonomiske resultatet viser at det er mogleg å produsere flis lokalt frå kulturlandskapet, vert det truleg fleire slike prosjekt både i Voss kommune og i tilknyting til andre lokale flisfyringsanlegg rundt om landet. Avfallet frå beiteryddinga vert her ein ressurs, som kan føre til at færre område gror til med krattskog.

Bioenergi: Prosjekt Beitelandskap i Hordaland er i gang med å teste ut logistikk og økonomi rundt nytting av biomasse frå beiterydding til flisproduksjon


10. juni 2005